Egyszerű és jól ismert fogalom a védelem.

A védelem egy ezköz vagy módszer
a nemkívánatos események és állapotok elkerülésének az érdekében.

Sokféle védelem és sokféle védekezés létezik. A legismertebbek a fizikai védelmek, amik fizikai ezközökkel, fizikai hatások ellen használatosak. Például meleg ruhával védekezünk a nemkívánatos hideg ellen, napszemüvegel védekezünk a nemkívánatos fényhatások ellen, napolajjal a leégés ellen és pl. füllvédővel az erős hangok ellen.

Fizikai védelem

Az egyszerű és közvetlenül ható fizikai védelmeken kívül vannak bonyolultabb működésű fizikai védelmek is. Ivással védekezünk a szomjúság ellen, testmozgással az ellustulás ellen, egészséges életmóddal a betegségek ellen vagy akár társkereséssel a magány ellen.

A fizikai védelmekben az a közös, ami mindegyikre jellemző, hogy fizikai (az öt érzékszervünkkel érzékelhető) módszerekkel készülnek és valamely fizikai (az öt érzékszervünkkel érzékelhető) hatás, történés bekövetkezését hivatottak megakadályozni. Így például ha szeretnénk az egészségünkket megőrízni influenza járványos időszakban, akkor vitaminokkal, Béres cseppekkel, meleg ruházattal, beteg emberekkel való kapcsolattól tartózkodással, immunrendszer erősítéssel és hasonló fizikai módszerekkel védekezhetünk.

A fizikai védelmek különböző mértékben hatásosak. Vannak 100%-osan hatók, például a sötét szoba 100%-osan megvéd az erős fényhatásoktól. Vannak változó mértékben hatásos védelmek, például egy 50 faktoros napolaj a típusától, a Nap erejétől, az alkalmazás módjától és pl. a napozás idejétől függő mértékben véd a Nap sugarai ellen. Vannak hatástalan védelmek is, pl. a fülldugó hatástalan védelmet nyújt a székrekedés ellen. És vannak kiszámíthatatlan védelmek is, pl. a lottózás kiszámíthatatlan eséllyel véd a szegénység ellen.

Azért fejtegetem a fentieket a fizikai védelmek terén, mert részben hasonlóan van ez a spirituális védelmek esetében is. Főként amikor valaki úgy érzi, hogy nem megfelelően hatásos egy általa alkalmazott spirituális védelem, miközben elfelejti, hogy akárcsak a fizikai védelmek esetében, sok feltételnek kell megfelelnie az alkalmazott módszernek a hatásos működés érdekében.

Passzív és aktív, gátló és aktíváló védelem

Egy jól összeállított és helyesen alkalmazott védelem hatásmechanizmusa lehet passzív (yin) és aktív (jang) és lehet gátló (yin) vagy aktíváló (jang). Így négy féle alapvédelmet különböztethetünk meg.

  • Yin-yin : A passzív védelem a létrehozása után “nem csinál semmit, csak van“, vagyis magával a létével, a tulajdonságaival véd, valamely nemkívánatos hatástól. Ha létével “gátolja” a nemkívánatos hatást akkor gátló tulajdonságú. Ilyen például a napsütés ellen védő napszemüveg, az erős hangoktól védő fülldugó, a lopástól védő lakat vagy akár a hideg elleni sapka, sál, kesztyű és hasonlók. Ezekben az esetekben a nemkívánatos hatást kiváltó körülmény (pl. napsütés, hideg) nem változik, de a védelem miatt minket nem érint.
  • Yin-jang : A passzív védelem, ha a létrehozása után a létével úgy véd meg a valamely nemkívánatos hatástól, hogy “aktíválja” a nemkívánatos hatás ellensúlyozását, akkor aktíváló tulajdonságú. Ilyen lehet például egy “kamerával védett terület” tábla a ház falán. Ebben az esetben a nemkívánatos hatást kiváltó körülmény (pl. betörési szándék) megváltozik, ezáltal a nemkívánatos hatás megszűnik.
  • Jang-yin : Az aktív védelem a létrehozása után “működési folyamata” segítségével éri el a szükséges hatást. Ha ez a folyamat “gátolja” a nemkívánatos hatást akkor gátló tulajdonságú. Ilyen például a fájdalom csillapító tabletta. Ebben az esetben a nemkívánatos hatást kiváltó körülmény (pl. fájdalom) nem változik, de a védelem miatt az érzékelése blokkolva van.
  • Jang-jang : Az aktív védelem, ha a működési folyamata által úgy véd meg a valamely nemkívánatos hatástól, hogy “aktíválja” a nemkívánatos hatás ellensúlyozását, akkor aktíváló tulajdonságú. Ilyen lehet például egy lámpa, ami fénykibocsátása révén véd a sötétségtől azáltal, hogy világosságot hoz létre. Ebben az esetben a nemkívánatos hatást kiváltó körülmény (pl. sötétség) megváltozik, ezáltal a nemkívánatos hatás megszűnik.
Sirituális világ

Végre! Elérkeztünk a lényeghez. Ha az edigiek fizikai védelmek voltak, akkor a most következő spirituális védelmek vajon miben különböznek az eddigiektől?

A fizikai védelmek fizikai ezközöket és módszereket használnak és főként a fizikai tulajdonságokra és történésekre, folyamatokra hatnak. Ezek alatt az öt fizikai érzékszervünkkel érzékelhetőket értjük, valamint néhány esetben az érzelmeket és gondolatokat, mint a nemkívánatos hatások esetleges célpontjait.

A spirituális védelmek az előzőeken kívül spirituális, (az öt fizikai érzékszervünkkel nem érzékelhető, nem fizikai) ezközöket és módszereket is használnak és a fizikai tulajdonságok és történések mellett a spirituális, energetikai, lelki és szellemi folyamatokat is befolyásolják.

kard

A spirituális védelmek megismeréséhez és megértéséhez át kell lépnünk a fizikai világ területéről a spirituális világ területére. Aki úgy gondolja, hogy a Világegyetemben csak az van, csak az létezik, amit látni, hallani, ízlelni, szagolni és (fizikailag) érezni lehet, annak nehezebb dolga van. Ne ragadjunk le az öt érzékszervünkkel érzékelhető fizikai világnál, hanem lépjünk tovább a 6. és 7. érzékszervünk által megtapasztalható és kezelhető spirituális világba.

A spirituális világ egy hatalmas területe a létező Univerzumnak, egy sokkal hatalmasabb terület, mint a fizikai világ. Természetesen aki nem ismeri, nem hallott róla, annak idegen, ismeretlen, különös, hihetetlen világ. De ettől még létező. Olyan ez, mint ha valaki a sivatagban születik és ott nő fel, a vízzel legfeljebb ivás és mosakodás, meg esetleg eső formájában találkozik, majd megtudja, hogy létezik óceán is amiben hatalmas halak úszkálnak. Talán el sem hiszi, elképzelni meg végkép nem tudja. De ettől még az óceán és a nagy halak léteznek.

A spirituális világról, a spirituális világ lényeiről, történéseiről és hatásairól, tanítások és ismeretterjesztések útján szerezhetsz tudomást, mint például most, ha ezt az írást olvasod. Valamint a 6. és 7. érzékszerved (a két spirituális érzékszerved) segítségével tapasztalhatod meg közvetlenül.

Ebben az írásban kifejezetten a spirituális védelmek megismeréséhez szükséges mértékben térek ki a spirituális világ ismertetésére. Bővebben pl. a fizikai síkhoz legközelebbi spirituális síkról az Asztrál sík oldalon és a létező összes spirituális létsíkról a Létsíkok oldalon olvashatsz bővebben.

Címszavakban felsorolva, a teljesség igénye nélkül, a spirituális világ: az érzelem, gondolat, intuíció, képzelet, álom és vizualizáció világa. Lényei és teremtményei az elementál, elementár, angyal, Arkangyal, Ember, Isten. Folyamatai és tevékenységei az ima, teremtés, imagináció, invokáció, vonzás, szinkronicitás és Idea. Szakismeretei a Szent Írás, Szellemtudomány és a mágia. Aklalmazott módszerei az Agykontroll, pszichotronika, mágia, meditáció és társai.

Spirituális védelem

Ezennel elérkeztünk a lényeghez, a spirituális védelemhez, melynek a célja ugyanaz, mint bármely más védelemnek, nevezetesen valamely általunk nemkívánatos hatás megakadályozása, azzal a különbséggel, hogy a fizikai hatásokon kívül a spirituális, nemkívánatos hatásokat is beleveszi a megcélzott történésekbe, állapotokba, valamint a létrehozásához és működéséhez a fizikai ezközökön és természettudományos módszereken kívül spirituális ezközöket és módszereket is alkalmaz. No, ez egy szép, hosszú és bonyolult körmondat volt, lehet ízlelgetni…

Néhány, konkrét spirituális védelem:

vonal
magus