Ti kérdeztétek… én válaszolok!
vonal

Eszter kérdezte: Azt írod, hogy “… itt, a kauzális Létsíkon kisértetett meg (az ember) Isten utasitására Sátán által….” tehát Isten “utasitására” kisértett meg a Sátán? Nem csak megengedte Isten a Sátánnak hogy megkisértse az embert? – Köszönöm az irásaidat, sokat tanulok belőle.

 

Kedves Eszter, Köszönöm a kérdésedet, de először is a visszajelzésedet, hogy sokat tanulsz az írásaimból és köszönöd őket. Örömmel tölt el, hogy tudok velük segíteni a megértésekben. Kívánom, hogy a továbbiakban is a segítségedre legyenek és hasznodra váljanak.

Ha a kérdésedre egy mondatban szeretnék válaszolni, akkor:

A Teremtő Isten utasítására kísértette meg Sátán az Embert!

Azonban ha bővebben szeretnék válaszolni, akkor már úgy kell módosítanom a válaszomat, hogy mindkettő igaz, vagyis a Teremtő Isten utasította is és meg is engedte, hogy Sátán megkísértse az Embert. Még helyesebben fogalmazva:

Isten “kitalálta” és Sátán pedig “kidolgozta” a kísértést.

vonal

Azért, hogy teljesebb legyen a kép és “azért, hogy érthetőbb legyen”, adok egy bővebb kifejtést ebben a témában, miképpen is történnek a feladat kiosztások a Kauzális Létsíkon valamint ki is valójában Krisztus és Sátán és mi a feladatuk.

 

Krisztus és Sátán

mibenlétéről és feladatáról már írtam a Teremtéstörténet II. részében, a Karmikus Tisztségviselőknél, de most nézzük újra:

A 48 Elsőd Isten

A Kauzális Létsíkon, 48 Bűntelen Elsőd Isten kapta azt a feladatot, hogy a Bűnbeesett Istenek és a Teremtett Emberek sorsát segítsék. Közüllük 24-en az Istenekért és 24-en az Emberekért fellelősek. Az Emberekért fellelős 24 Elsőd Isten közül 8-an a Karma Urai, 8-an Krisztus és 8-an Sátán feladatait kapták. Nekünk most ez az utolső kétszer 8 az “érdekes”.

Krisztus

A Kauzális Létsíkon, 8 Bűntelen Elsőd Isten kapta azt a feladatot a Teremtő Istentől,

hogy legyen az Emberek számára a Megváltó!

jezus

Sokan úgy tekintenek Krisztusra, mint “egy” Istenre és földi, emberi ábrázolással jelenítik meg. A megnyilvánulása számunkra, emberek számára valóban ilyen, azonban Krisztus maga, nem “egy Isten“, hanem egy 8 Elsőd Istenből álló Istencsoport (2 Szeráf) összessége.

Mai, földi megfogalmazással úgy lehetne teljesen egyszerűen és érthetően ezt leírni, hogy a Teremtő Isten összehívott 8 Elsőd Istenből egy csoportot és azt mondta nekik: “Ti nyolcan kapjátok a Megváltó feladatkörét az Emberek Világában. Krisztus néven fog a csoportotok tevékenykedni és megnyilvánulni az emberek számára.”

A Ti IDEA-tok a Megváltás!

Sátán

A Kauzális Létsíkon, 8 Bűntelen Elsőd Isten kapta azt a feladatot a Teremtő Istentől,

hogy legyen az Emberek számára a Kísértő!

Sokan úgy tekintenek Sátánra, mint “egy” teremtményre és földi, “sátáni” ábrázolással jelenítik meg. A megnyilvánulása számunkra, emberek számára valóban ilyen, azonban Sátán maga, nem “egy Teremtmény“, hanem egy 8 Elsőd Istenből álló Istencsoport (2 Szeráf) összessége.

Mai, földi megfogalmazással úgy lehetne teljesen egyszerűen és érthetően ezt leírni, hogy a Teremtő Isten összehívott 8 Elsőd Istenből egy csoportot és azt mondta nekik: “Ti nyolcan kapjátok a Kísértő feladatkörét az Emberek Világában. Sátán néven fog a csoportotok tevékenykedni és megnyilvánulni az emberek számára.”

A Ti IDEA-tok a Kísértés!

satan

Visszatérve Eszter eredeti kérdésére, ezek alapján mondható, hogy Sátánt kifejezetten “utasította” a Teremtő Isten, hogy kísértse meg az Embert, hiszen éppen e célból hozta létre a Sátán nevével fémjelzett istencsoportot. Mint ahogyan Krisztust is “utasította”, hogy végezze a megváltás feladatát.

Idea

Az egyértelmű, hogy Sátán, a Teremtő Isten utasítására kísértette meg az Embert. De, vajon a kísértés módját is Isten határozta meg Sátán számára?

Ennek a megválaszolásához tisztában kell lenni, a Kauzális Létsíkon lévő IDEA fogalmával. A Teremtő Isten, a Kauzális Létsíkon, úgynevezett IDEÁKBAN határozta meg a feladatokat.

LEGYEN VILÁGOSSÁG!

Legyen Kísértés! – mondta az Úr, de azt, hogy miképpen legyen a kísértés, már nem határozta meg, hanem rábízta a kísértéssel megbízott Karmikus Tisztségviselőkre, vagyis Sátánra.

Legyen Megváltás! – mondta az Úr, de azt, hogy miképpen legyen a Megváltás, már nem határozta meg, hanem rábízta a Megváltással megbízott Karmikus Tisztségviselőkre, vagyis Krisztusra.

Ezért van az, hogy a Teremtő isten utasította is és egyben engedélyezte is a kísértést Sátánnak.

Utasította, hogy kísértsen és engedélyezte azt a módját a kísértésnek, amit Sátán “kidolgozott” a kísértésre.

vonal

Kérdés

Most tekintsünk el attól, hogy a Kauzális Létsíkon nincs idő és így minden egyszerre, egy időben történik.

Ha földi logikával és időfolyamatokkal gondolkodunk,
vajon melyik volt előbb:


Krisztus
Sátán
Ember

detective 1424831 640

A válaszodat ennek az ŰRLAPnak a segítségével küld el nekem.

Minden válaszoló kap visszajelzést a válaszának a helyességéről!

Minden helyesen válaszoló, kap ajándékba egy, egylapos Tarot kártya ajánlást a jelenlegi életére vonatkozóan, amit válasz e-mailban küldök el számodra.

Ha a helyes válaszodhoz néhány mondatos indoklást is írsz, valamint helyesen azt, hogy az első után, melyikük volt a második a Teremtésben, az egy lapos helyett, három lapos Tarot kártya ajánlást küldök (jelen, közel jövő, távolabbi jövő) az életedre vonatkozóan, amit válasz e-mailban küldök el számodra.

Ezek az ajándék elemzések díjtalanok és elkészítésük a beérkezett válaszok sorrendjében történik,
1-10 munkanapos határidővel.