Ti kérdeztétek… én válaszolok!
vonal

Gabi kérdezte:Egy reinkarnációs témát tartalmazó posztodban írtál a Felsőbb Énről. Talán mindent értek belőle, csak a Felső Énem része nem igazán tiszta. Van másik énem is?

 

Kedves Gabi, miközben a válaszon gondolkodtam, kaptam Istentől az utasítást: “Írd le neki a Teremtett Ember és az inkarnált ember közötti különbséget!

Erre most először kaptam engedélyt, mivel kényes a téma. Így nagy örömmel írok ebben a témakörben. Előre bocsájtom, a Felsőbb Én valós mibenlétének a megértése az egyik legnehezebb témakör a Szellemtudományban, főképpen azért mert a földi ember EGO-ja harcol a megértése ellen. Sok embernek nehezen érthető és nehezen feldolgozható. Így ha úgy érzed, hogy a téma megzavar, vagy számodra bántó, nyugodtan hagyd abba az olvasást, de ha valóban tiszta megértésre törekedsz, akkor hasznos lehet számodra.

Én vagyok a Teremtett Ember?

Amikor itt a Földön arról van szó, hogy “Isten megteremtette az embert!” – akkor a legtöbben saját magukat értik emberként ez alatt a “teremtett ember” fogalom alatt. Vagyis legtöbben úgy vélik, úgy tudják mi, akik itt a Földön élünk, vagyunk azok az emberek akiket az ember teremtésekor megteremtettek az Istenek. Azonban ez nem így van! 🙏

Mi nem a Teremtett Emberek vagyunk, hanem a Teremtett Emberek inkarnációi.

Az Emberek Teremtése 13 milliárd évvel ezelőtt történt a Kauzál Létsíkon, az Édenben. Ekkor minden Ember Teremtése megtörtént, sem előtte, sem utána Ember Teremtés nem történt és nem történik. Ezek az Emberek azonban NEM mi vagyunk, nem azok akik itt a Földön, emberi testben élünk. (Mi majd csak az Ember Teremtése után több mint 12 milliárd évvel kezdtünk el létezni. De ne szaladjunk előre…)
 

Az Ember Teremtéséről a Teremtéstörténet I. – Az Ember teremtése blogbejegyzésemben is olvashatsz…

vonal

Felsőbb Én – Teremtett Ember

A 13 milliárd évvel ezelőtt teremtett Emberek a ma Felsőbb Énnek nevezett teremtmények.

Az elmúlt időkben sokminden történt, bűnbeesés, Duál Felekre szakadás, kiűzetés az Édenből, Karmateremtés, Lemúriai időszak, Atlantiszi időszak és 7 ezer évvel ezelőtt elérkeztünk a Földi időszakhoz. A Teremtett Emberek azonban soha nem hagyták el és nem is fogják soha elhagyni a Kauzál Létsíkot – Édent és a (bűnbesett Emberek számára létrehozozott) Mentál Létsíkot – Lemúriát. (Kivéve majd a feljebb emelkedést az Isten Létsíkra)
 
Ez azt jelenti, hogy a Teremtett Ember (Felsőbb Én)
sohasem lép be sem Atlantiszba, sem a Földi Létsíkra.
vonal

Alsóbb Én – reinkarnált ember

No, és akkor most jövünk mi… Ha nagyon egyszerűen és hétköznapi nyelvezettel szeretnék fogalmazni, akkor valami ilyesmi történhetett:

 

  • A Karma Urai (kb. 7 ezer évvel ezelőtt) lenéztek a Földre, ahol pezsgett az élet, sok féle növény és állat élte az életét (ember még egysem volt ekkor a Földön) és azt mondták:
  • Válasszunk ki egyet a Földön élő állatfajok közül.
  • Készítsünk (teremtsünk) asztrális (információtároló) teremtményeket, amiket “emberlélek“-nek nevezünk.
  • Tegyük bele (struktúráljuk) ezekbe az emberlelkekbe a Lemúriában élő, bűnbeesett Teremtett Emberek (akiket ezentúl Felsőbb Énnek is nevezünk majd) karmikus hibáinak egy-egy részét.
  • Ezeket a struktúrált emberlelkeket születtessük bele a Földön a már kiválasztott állatfajba, akiket ezután embereknek fogunk nevezni vagy másnéven “alsóbb énnek“.
  • A leszületett lélek hatására jöjjön létre a Földön az embereknél egy mentáltest, aminek a segítségével már gondolkodni is képesek lesznek.
  • A földi életük alatti megtapasztalások és a mentális döntéseik eredményei rögzüljenek a bennük lévő emberlélekben.
  • Amikor meghal egy ember a Földön, a benne lévő lelket visszahozzuk és a lélekben lévő infomációkat és tapasztalatokat beleinkarnáljuk abba a Felsőbb Énbe akinek a karmikus tulajdonságrészeivel leszületett.

Ekkor létrejött a földi ember, vagyis mi!

 
Így van az, hogy valójában “kettő énünk” van. Egy Felsőbb és egy alsóbb énünk. A teremtett és az inkarnált EMBER!

Nézőpont kérdése, hogy melyikkel azonosítom magamat.
e2b5d72af410ea0909f9fa4ba4c35a37
Mondhatom az is, hogy: “Én egy Teremtett Ember vagyok, aki egy lélek segítségével leszületett a Földre egy fizikai testbe, amelyik fizikai test a földön a Budavári László nevet viseli“.
 
Ha a Teremtett Emberrel azonosítom magamat, akkor bizony könnyedén előfordulhat, hogy azt mondhatom: “Ott él a Földön Budavári László és még 13 ember, akik MIND én vagyok, mivel mind a 14-en az én inkarnációim.”
Mondhatom azt is, hogy: “Én Budavári László vagyok, aki a Földön él fizikai testként és van egy lelkem aki leszületett a testembe, és van egy Felsőbb Énem, akiről a lelkem leszületett.
 
Ha a földön élő emberrel azonosítom magamat, akkor könnyen előfordulhat, hogy azt mondhatom: “Itt élek én, Budavári László és van még 13 ismerősöm/rokonom/másik ember, akik MIND ugyanannak a Felsőbb Énnek a földi inkarnációi vagyunk.
arany 003 mozes i ii 15
vonal