Ti kérdeztétek… én válaszolok!
vonal

Márta kérdezte: “Amikor az Istenek megteremtették az Embereket Duális Emberszellemként, vagyis Ádám és Éva kettősségeként akkor azonnal tudták mindegyik Emberről, hogy melyikük Bűntelen mert sohasem fog bűnt elkövetni és melyikük bűnös, ”  – egy kérdésem van, az Istenek miért teremtettek tudatosan bűnös embereket?

Kedves Márta, Az Ember bűnbeesése III. fejezetben olvashattad az idézett részt és teljesen jogosan merülhetett fel benned a kérdésed. Gyakran kérdezik ugyanezt mások is, habár a válasz, a magyarázat nagyon egyszerű.

A megoldás a Szabad Akaratban és az Erőszakmentességben található. Egy mondatban megfogalmazva, a cél, hogy az Ember szabadon és erőszaktól mentesen dönthessen a jóról és a rosszról.

szabad akarat 1

Gyakran kérdezik, hogy Isten miért teremtett rossz embereket, miért teremtett olyan embereket akik rosszak vagy rosszakká válnak, miért nem csak jó embereket teremtett, stb.

Isten Embereket teremtett! Olyan embereket akik nem azért jók mert jóknak lettek teremtve és nem azért rosszak mert rosszaknak lettek teremtve, nem azért olyanok amilyenek, mert nem képesek másmilyeneknek lenni. A teremtett emberek azért olyanok, amilyenek, mert így döntenek a saját, kényszertől mentes, szabad akaratuk által. A teremtett ember ettől tökéletes!

Ha valaki azért jó mert nem képes rossz lenni, az értéktelen, mert kényszerből jó. Ilyenek a gépek. Az ember nem gép!

Lekötözöl egy embert egy székhez, elé állítasz egy üveget, majd mondod neki: “Ember, törd el az üveget!” Az ember persze nem töri el az üveget, mivel ha akarná sem tudná ugyanis le van kötözve a székhez. Mondhatod-e, hogy “Ez egy jó ember, mert nem töri el az üveget?”

Egy másik, szabadon mozgó ember elé is odaállítasz egy üveget, majd mondod neki: “Ember, törd el az üveget!” Az ember erre azt mondja: “Nem töröm, mert ezzel kárt okozok!”

Gondolom érted a különbséget! Amikor az Istenek megteremtettek minket, Embereket, akkor nem teremtettek tudatosan bűnös embereket. Azonban mivel minden ember szabadon dönthet, így voltak/vannak közöttünk olyanok akikben megvan a hajlandóság úgy dönteni, hogy követnek el bűnt.

Az ilyen döntési hajlandóság állapotában lévő Embereknek azonban nincs helyük a Bűntelen Emberek között így elindult a Karmikus Út.