Vegetáriánus vagy húsevő?

Nagy és hálás téma. Nagy, mert rengeteg vélemény, kifejtés és tanulmány található jelenleg is pro és kontra ebben a témában a Neten. Hálás, mert lehet róla bőven, több szempontból is elmélkedni és írni. Most egy kevésbé kitárgyalt nézőpontból a szellemtudomány, spiritualitás és energetika szemszögéből fogom elemezni a különbségeket, előnyöket és hátrányokat ebben a témában. Valamint megvizsgálok több állítást és tévhitet és leírom róluk a véleményemet.

Hús nélkül vagy hússal? Ez itt a kérdés!

Melyik a jobb?

Ha csak ennyi a kérdés, akkor egyértelműen kijelenthető, hogy szellemtudományi szempontok alapján, a spirituális és energetikai hatásait tekintve, az ember számára jobb, előnyösebb, nagyobb önállóságot, könyebb fejlődési lehetőséget és kevesebb nehézséget adó táblálkozás az állati eredetü ételek kerülésére alapozott vegetáriánus étrend. Ha valaki “biztosra akar menni” és nem szeretné érteni, tudni az okokat és a miérteket, akkor egyszerűen kerülje a “húsevést”, pontosabban az állati eredetű táplálékokat, abban a biztos tudatban, hogy ezzel jót tezs Önmagának, legalábbis spirituális szempontból.

A valóság azonban ennél kissé árnyaltabb. Ugyanis a húsevésnek is van több módja, fokozata akár minimálisan problémákat adható mértéke és aki nem eszik húst annak is ajánlott tudnia, hogy miért jó az ha nem eszik húst? A lehetséges indokok között pedig az a legáltalánosabb nézet, hogy valaki azért nem eszik húst, mert a szegény állatok ne szenvedjenek, az egyik legnagyobb tévhit.

Miért jó növényi alapú ételt fogyasztani?

Itt folytatom hamarosan …

vonal