Ti kérdeztétek… én válaszolok!
vonal

Mónika kérdezte: Vannak istennők, és istenek? Yin-yang úgy értem, vagy ott az isteni síkon nem is lehetett dualitás? Akkor miért emlegetnek istennőket? Milyen aspektusra értik? Isten kilép a Megnyilvánulatlanból és lesznek istenek. Nincs yin nincs yang, nincs női és nincs férfi minőség. Köszönöm.

Kedves Mónika, köszönöm a kiváló kérdésedet. Nagyon könnyű válaszolnom arra, hogy vannak-e Istennők, vagy bármilyen más női vagy akár férfi teremtmények a Mennyben.

Gondolj csak bele, mi az ami egyértelműen meghatározza pl. egy embernél, de minden más teremtménynél is, hogy férfi-e avagy nő? Mi az ami alapján egyértelműen férfinek, vagy nőnek nevezünk valakit?

Kettő ilyen van. A nemiszervei és a kromoszómái. Mindkettő a fizikai testben található. Lehet valaki bármilyen nőies, a hangja, a mozgása, a viselkedése és a tulajdonságai alapján, ha férfi nemiszerve van akkor Ő férfi. De lehet bármennyire is férfias, erős, mély hangú, szőrős, ha női nemiszervei vannak akkor Ő nő.

Héra

Így egyszerű a dolgunk. Ha van bármelyik Istennek női nemiszerve, akkor Ő egy Istennő.

OPSZ! Csakhogy az Isteneknek semmilyen nemiszervük nincs (meg kromoszómájuk sem), mivel fizikai testük sincs amiben a nemiszerv vagy a kromoszóma lehetne. Az ábrázolásokon persze van, az “istennők” festményein van, de az csak egy kép és nem maga az Isten.

Nincsenek sem Isten nők, sem Isten férfiak.

Férfias Istenek és nőies Istenek azok természetesen vannak. Attól függően, hogy a férfias (jang) vagy a nőies (yin) tulajdonságaik dominálnak-e náluk. Persze mondhatnánk, hogy amelyikben 50%-nál több a férfias tulajdonság azt nevezzük férfi Istennek, amelyikben meg 50%-nál több a nőies tulajdonság azt nevezzük női Istennek. Ezzel viszont az a gond, hogy a yin-jang tulajdonságok mobilisak. Így ugyanaz az Isten lehetne az egyik percben férfi, a másikban nő.

Álljunk csak meg egy kicsit a Teremtéstörténetben, az Istenek és az Emberek teremtése után és a Karmikus Rend elkezdése előtt. Még egyetlen fizikai test sincsen teremtve de már vannak Istenek és vannak Emberek. Remélem le tudod vonni az egyszerű következtetést…

Ember nők és Ember férfiak sincsenek!

Az Édenben Ádám nem férfi és Éva nem nő. Mondjuk ezt eddig is tudtuk, mivel Ádám és Éva egy Ember jang és yin duálfele, de azt tudatosítottad már, hogy Isten egyetlen férfit és egyetlen nőt sem teremtett az Édenben? Férfiról és nőről majd csak sokkal később, a földi, fizikai testek megteremtésekor lesz szó. Isten Embereket teremtett, akik férfiasak és nőiesek, a saját, egyedi mértékükben.

Yin és jang van az Embereknél és az Isteneknél is. Van női és férfi minőség, de nincs nő és nincs férfi. Valójában helyesebb lenne a földi, fizikai testek megjelenéséig kerülni a férfi és nő szavakat, helyettük inkább a jang és yin meghatározást használni. Azonban a mai szóhasználatban már annyira összeforrt a jang-férfi és a yin-nő páros, hogy nehéz kerülni a használatukat. Ezért is emlegetünk Istennőket, mert a földi értelmezésben a yin tulajdonságú Isten olyan tulajdonságú, mint amilyen egy Istennő lenne, ha lenne.

vonal