Délelőtt csörgött a telefonom, az egyik tanítványom hívott: “Mester, segítség, rontás levétel kellene. Átok van a lovamon, nagyon beteg. Mit csináljak?” – kérdezte kétségbe esetten. Váratlanul ért a kérdés, és ugyan több lehetséges segítő módszer is szóba jöhetett, időt kértem. “Átgondolom a lehetőségeket, holnap hívjon újra” – válaszoltam.

Elfoglaltságaim miatt, estére halasztottam a válasz átgondolását. Közben, délután találkoztam egy roma származású ismerősömmel, beszélgettünk és megemlítettem neki a problémát, amit éppen meg kellene oldanom. Mintha a legtermészetesebb dolog lenne, úgy vágta rá azonnal, titokzatosan mosolyogva a bajusza alatt: “Ide a hétparazsas módszer kell!” És már sorolta is a teendőket a módszer alapján amivel levehető a rontás a lóról általa.

Mindig őszinte csodálattal hallgatom amikor népi megfigyelésekkel és tapasztalatokkat bíró emberek természetes módon beszélnek arról, amiket én meg évekig tanulok az iskolában. Tudják mit kell csinálni! Bár igaz, nem értik, hogy működik, de tudják, működik. Így jártam ez esetben is. Hallgattam az “öreget“, aki sorolta a teendőket és én ismerve, tudva a háttérben működő természeti és mágikus erőket, tudtam, működni fog a módszer. Végül is, nincs ebben semmi különös. Egy hasonlattal élve, szinte mindenki tudja, hogy ha hazamegy és felkapcsolja a szobában a villanyt, akkor világos lesz a szobában. A villanyszerelő viszont az is tudja, hogy “miért” lesz világos a szobában ha felkapcsoljuk a villanyt, hiszen az a szakmája, ismeri az elektromos áram hatásait, az elektronok tulajdonságait, a kapcsolók, vezetékek és lámpák működéseit.

Ezért is fontos a tanulás és a szakértelem, hogy
ne csak az tudjuk mi történik, hanem értsük is azt, hogy mi, miért történik!

De visszatérve a lóra és a hétparazsas módszerre. Tehát az volt az eredeti probléma a fenti konkrét esetben, hogy megrontottak, “megátkoztak” egy lovat. A módszer szempontjából tulajdonképpen mindegy, hogy lovat vagy más állatot vagy akár embert átkoztak, a lényeg most a megértéshez, hogy: Egy általunk nem kívánatos hatást kell közömbösíteni! Erre pedig kiváló a hétparazsas mágikus módszer.

Valójában, egy egyszerű mágikus alapmódszerről van szó, ami főképpen nemkívánatos, spirituális hatások közömbösítésére alkalmas, de jellegénél fogva jó lehet bármilyen vágyott cél elérésének a megerősítésére is. Főképpen segítő, jobbító, szeretetteljes szándéktól vezérelve működnek a módszer által életre keltett energiák és hatások.

Nézzük tehát a hétparazsas mágikus módszer gyakorlatát és működését.

lo
parazs e1573496864578

“Fogjál hét parazsat!” – kezdte Bandi bácsi a teendők felsorolását. “Majd dobd az elsőt egy vödör vízbe és miközben sercegve elgőzöl, mond jó hangosan: Szálljon le az átok a lovamról és szálljon át arra aki az átkot küldte!. Oszt, ezt ismételd meg a többi parázzsal is! Ha végeztél, a parazsas vizet öntsd ki, de vigyázz! Ne a saját portádon öntsd ki, hanem vigyed el jó messzire a határba, oszt ott öntsd ki!”

Még hozzátette elégedetten mosolyogva: “Meglásd, ez bizton működik. Az apám is ígyen gyógyította a kehes lovakat!”

Másnap el is mondtam a teendőket a telefonba és vártam a visszajelzést. Visszajelzés nem jött, de nem bántam, tudom főként akkor hívnak ha baj van. Eltelt néhány hónap, mikor újra hívott ez a tanítványom, egy másik problémájával. Én azért rákérdeztem: – “No és a lóval mi van?

Óh, hát az rendben van, meggyógyult a hétparazsas mágiától, köszönöm mester úr!

vonal