vonal

Mónika kérdezte a Létsíkok I. olvasása után: Az angyalok az asztrál síkon születnek, akkor Ők nem örök létre vannak hivatva? Mihály arkangyal egyszer csak megszűnik létezni?

Kedves Mónika, köszönöm a kérdésedet. Mindig örülök amikor látom, hogy valaki nem csak olvassa az írást, de gondolkodik is közben és próbálja megérteni az olvasottakat. A kérdésedre lehet röviden és tömören is válaszolni, most mégis egy hoszabb kifejtés írok, mert remek az alkalom, hogy rávilágítsak az “érzelmi” és az “értelmi” megközelítés közötti különbségre is.

Kérdésedben benne érzem azt a ki nem mondott gondolatot és reményteljes vágyat is, hogy: “Nagyon szeretem Mihály arkangyalt, Ő olyan jó és segítő teremtmény, az nem lehet, hogy egyszer csak meghaljon. Ugye, Ő is örökké fog élni?

Kanyarodjunk most el egy képzeletbeli, földi példához. Megépítenek egy kórházat, hogy legyen hol gyógyítani a betegeket. A kórházba vesznek fel dolgozókat akiket kineveznek, főorvosi, orvosi, főnővéri és nővéri posztokra.

mihaly arkangyal

Természetesen, nem csak orvosi dolgozókat vesznek fel, hanem műszaki igazgatót, karbantartó villanyszerelőt, meg műtős segédet, mindenkit akire szükség lesz a kórház és a betegellátás működtetése érdekében. Majd beindul a kórház működése, jönnek a betegek.

Minden dolgozó lelkesen és kiválóan látja el a feladatát. Az egyik beteg különösen megszereti Mária főnővért. Mária főnővér mindig segít, szinte mindenhol ott van ahol szükség van rá, úgy tűnik nélküle szinte nem is menne jól az intézmény munkája. Mondja is a beteg: “Nagyon szeretem Mária főnővért, Ő olyan jó és segítő ember, az nem lehet, hogy egyszer csak ne legyen itt. Ugye, Ő mindig fogja itt segíteni a betegeket? Az Ő munkája nem szünhet meg!

Tudom, Mihály arkangyal és Mária főnővér közötti hasonlat kissé erőltetett, de arra talán eléggé jó, hogy elgondolkozz a szituáción. Ráadásul, menjunk még tovább: Eljön az idő, amikor minden beteg meggyógyul… (Mondtam, hogy egy képzeletbeli példa..) Elfogynak a betegek… Nem lesz kit gyógyítani. A kórház okafogyottá válik… Mi lesz Mária főnővérrel? Ott fog kóvályogni a betegek nélküli, funkcionalitását vesztett gyógyító intézményben? NEM! Mária főnővér megszűnik létezni! Elmegy egy utazási irodába dolgozni és lesz belőle Mária utazás szervező.

No, de térjünk vissza a valósághoz, Mihály arkangyal létéhez. Teljesen jogos és érthető Mónika érzelmi alapú kérdése, mint ahogyan a betegé is, Mária főnővérrel kapcsolatban. De, hogyan is van valójában Mihály arkangyal esetében, ha gondolkozunk és az értelmünkre figyelünk?

Az Ember az Édenben bűnbe esett (megbetegedett) és bűnbeesésének a következményeként létrehozták a Karmus Rendet (kórházat), hogy lehetőséget kapjanak a bűntelenné válásra (gyógyulásra). Ehhez Tisztségviselőket is létrehoztak, pl. Mihály arkangyalt (Mária főnővért). Miután minden Ember visszatért, vagy elkárhozott (meggyógyult/meghalt) nem lesz többé szükség a Karmikus Rendre, okafogyottá válik a Karmikus Rend, nem lesz szükség Tisztségviselőkre sem. Nem lesz többet “szükség” Mihály arkangyalra sem. Ahogyan kórház nélkül nem kell főnővér, karmikus Rend nélkül sem kell arkangyal.

Na, de akkor mi lesz Mihály arkangyallal?

Mit írtam a Teremtéstörténet II. -ben: “Ide emelkedett fel az Asztrál létsíkról az a 21 Angyal, akik 3-as csoportokat alkotva, Arkanygyalok néven lettek ismertek…

Mihály arkangyal nem egy teremtmény, hanem három angyalteremtmény egységének a neve. Bár számunkra, földi emberek számára “személyként” mutatkozik, de a személye mögött a háttérben, három angyal közös munkája áll. Ha megszűnik Mihály arkangyal feladata, akkor Mihály arkangyal már csak azért is “megszűnik létezni“, mert a Mihály arkangyalt képező három angyal különválik és három önálló angyalként tér vissza Asztrál síkra.

Abba most ne is mélyedjünk bele, hogy az Asztrál létsík és teremtményei nem a Megnyilvánulatlanből származnak, hanem a Megnyilvánult egy részének átstrukturálása révén a bűnbeesett Istenekből. Így a Karmikus Rend végeztével az Asztrál létsíknak és a teremtményeinek, pl. az angyaloknak, azért is kell “megszünniük”, mert visszastruktúrálják a Karmikus Rend létrehozása előtti állapotba, bűnbeesett Istenekké.

Kedves Mónika, ez volt a hosszú válasz a feltett két kérdésedre, de álljon itt a rövid és tömör is: Nem. Igen.

vonal